Huonekalut2014-03-05T15:00:48+00:00

Huonekalut

Verhoilemme perinteisillä menetelmillä antiikkiset ja vanhat kalusteet, jolloin käytämme työhön sopivia materiaaleja kuten meriheinää, satulavyötä, höyheniä, jouhia, pystyjousia, flokkia, lastuvillaa ja harmaavanua.

Teollisen verhoilun tuotteita ovat huonekalut, joissa käytetään sisustassa zig-zag -joustimia,vaahtomuovia sekä polyesterivanua. Vaahtomuovin historia alkaa jo 1851 luvulta, kun C. Wurtz tutki uretaanin perusreaktiota. 1950-luvulla vaahtomuovia tuotettiin Tanskasta ja 1960-luvun aikana sen käyttö huonekalupehmusteeksi alkoi vakiintua. Alkuajoista vaahtomuovipehmusteet ovat kehittyneet laadukkaiksi ja monipuolisiksi pehmusteiksi, joissa oikeita kovuuksia käytettäessä saadaan kestäviä rakenteita. Yhdessä laadukkaiden kankaiden ja runkomateriaaleiden kanssa huonekalut ovat pitkäikäisiä.

Kankaat

Käy tutustumassa alla olevien valmistajien kankaisiin. Valmistajan sivulle pääset klikkaamalla linkkejä alla. Jos löydät mieleisesi kankaan tai värin, ota kankaan nimi ja värinumero ylös.

Tukkuliikkeet ja kangasvalmistajat

Adora, Annala, Backhausen, Dörflinger & Nickow, Henry Borg (Nevotex) Lauritzons, Naccanil, Orient Occident, Robert Allen, Sanderson, William Morris

Nahkojen toimittajat

Hulshof, Interventus, Lapuan Nahka,